Call Centar: 066.6.000.555

U martu bismo mogli videti nove iPad-e, crveni iPhone 7 i 128GB iPhone SE

Očekuje se da će Apple u martu održati događaj, na kome će predstaviti dosta noviteta iz svoje mobilne linije. Prošlog meseca su se pojavili kompanijini planovi o ažuriranju iPad linije sa tri nova uređaja:- Druga generacija 12.9-inčnog iPad Pro modela sa A10X čipom- Novi premijum iPad model sa ekranom od oko 10 ili 10.5 inča i A10X čipom- Novi 9.7-inčni model sa A9 čipom, pozicioniran u ndonjem segmentu tržištaPored novih iPad modela, Apple bi na događaju mogao predstaviti i crvenu verziju postojećih iPhone 7 i 7 Plus modela. Na kraju, pominje se da će kompanija dodati novu opciju za skladište u iPhone SE liniju telefona. Telefon, koji je trenutno dostupan u verzijama sa 16GB i 64GB skladišnog prostora, trebalo bi da dobije i verziju sa 128GB skladištem.

Ekran Galaxy S8 telefona je Infinity Display

Do sada smo već imali prilike da čitamo brojne glasine vezane za Samsungovu predstojeću perjanicu, Galaxy S8 telefon. Prema procurelom renderu koga je objavio evleaks, možemo reći da će telefon imati dual edge zakrivljeni ekran od ivice do ivice. Ono što je interesantno je da je Samsung zaštitio ovaj ekran kao “Infinity Display”, a to govori najnovija robna marka koju je kompanija zaštitila. Ipak, za sada nam se ne govori ništa o tome šta bi Infinity Display trebalo da podrazumeva, osim da je namenjen primarno za korišćenje na mobilnim telefonima. Nedostatak ovih detalja ima smisla jer Samsung želi koliko god je to moguće da zadrži u tajnosti detalje vezane za Galaxy S8 seriju telefona, iako im to baš i ne uspeva za sada. Podsetimo, predstavljanje Samsung Galaxy S8 teledona će se održati na posebnom događaju 29. marta. Prema procurelom renderu, rekli bismo da je Samsung i napravio dovoljno promena da telefon izgleda privlačno, ali i zadržao dizajn ove serije.

Počasni Nokia 3310 telefon se očekuje na MWC 2017 sajmu

Tokom predstojećeg MWC 2017 sajma, Nokia bi mogla predstaviti i običan mobilni telefon, kojim odaje počast Nokia 3310 modelu. Nokia 3310 je legendarrni telefon iz 2000. godine, a ovaj status je stekao prvenstveno zbog svoje dugoročne baterije i gotovo neuništivog dizajna. Takođe, imao je i pregršt nezvaničnih dodataka, modova i prepravki izrađenih od strane korisnika.Nedavni izveštaji, koje donose @evleaks i VentureBeat, sugerišu da će HMD Global zvanično objaviti počasni Nokia 3310 telefon tokom 2017 sajma u Barseloni. Za sada nije mnogo poznato o ovoj verziji telefona, sem informacije da će koštati 59 evra.Ne zna se da li je u pitanju replika Nokia 3310 modela, ili se radi o njegovoj modernoj nadogradnji. Sve detalje o uređaju ćemo saznati za par nedelja.

Više o najavi Galaxy S8 telefona tek na MWC-u

Samsung će zvanično najaviti datum pokretanja ovogodišnje perjanice Galaxy S8 telefona 27. februara. Koh Dong-jin predsednik mobilnih komunikacija u kompaniji Samsung, poručio je da će zvaničan raspored za objavu telefona biti najavljen na ovogodišnjem Svetskom mobilnom kongresu u Barseloni (MWC 2017). Samsung kao što već znate ima zakazanu konferenciju za novinare za 26. februar u Barseloni na Svetskom mobilnom kongresu, ali Galaxy S8 telefon neće biti otkriven na njoj. Pojedini izveštaji su ipak govorili da će kompanija objaviti jednominutni tizer video sa ovim uređajem. Od onoga što se do sada moglo čuti u nezvaničnim glasinama, Samsung Galaxy S8 će biti najavljen 29. marta na posebnom događaju u Njujorku, a u prodaji će se naći od 21. aprila. Telefon je već bio predmet brojnih glasina do sada.

LG G6 će imati veliku bateriju

Kako se sve više približavamo MWC 2017 sajmu, saznajemo sve više detalja vezanih za LG G6 telefon. Ovog puta govorimo o jednoj od najvažnijih stvari kod smartfona - bateriji. LG G6 telefon će se isporučiti sa baterijom kapaciteta većeg od 3200 mAh. Ovo je otkriveno upravo u korejskim medijima a informacija je došla od strane jednog visokog zvaničnika kompanije. Baterija bi trebalo da traje najmanje 12 sati pregledanja interneta, a to će navodno biti najveća baterija ikada u LG G seriji uređaja. Pretpostavljamo da će tačan kapacitet biti negde između 3200 mAh i 3300 mAh, jer bi u suprotnom isti zvaničnik rekao da će biti veća od 3300 mAh. Imajući u vidu da je G5 stigao sa baterijom od 2800 mAh, ovo su dobre vesti jer će G5 imati mnogo veći 5,7-inčni ekran. Podsetićemo da smo još iz ranijih vesti saznali da će baterija biti neuklonjiva.

Samsung Galaxy J5 (2017) dobio Wi-Fi sertifikat

Samsung definitivno radi na Galaxy J5 verziji telefona za 2017. godinu, ovo je sada i potvrđeno. Telefon se pojavio na listingu za sertifikaciju od strane Wi-Fi alijanse. Za sada nije poznato mnogo detalja o telefonu, s obzirom na to da Wi-Fi listing otkriva samo broj modela SM-J530F, dual-band Wi-Fi podršku, kao i to da dolazeći uređaj koristi Android 6.0 Marshmallow softver, a ne 7.0 Nougat.Samsung Galaxy J5 i Galaxy J5 (2016) verzije telefona su proteklih godina objavljivane u aprilu i junu, pa se očekuje da i Galaxy J5 (2017) stigne u sličnom vremenskom okviru.

HTC planira da izađe sa tržišta telefona niže klase

Kada pričamo o tržištu niže klase telefona, onda se tu radi o uređajima pre svega namenjenim tržištima u razvoju  gde bi razlika od 10-20 dolara mogla da napravi razliku i navede korisnika da se odluči za neku drugu marku. Međutim, to takođe znači i izuzetno konkurentno tržište gde je osetljivost cena ključ, a izgleda i da je ovo tržište na kome HTC neće imati veće interesovanje u budućnosti. Tokom finansijskog izveštaja za četvrto tromesečje, HTC-ov predsednik smartfona i povezanih uređaja Čia-lin Čang otkrio je da oni planiraju da izađu sa tržišta telefona niže klase. Čangu je opisao to tržište kao "ultra-konkurentsko" kome nedostaje perspektiva profitabilnosti. Ovo je interesantan potez imajući u vidu da je u prethodnih nekoliko godina, osim kompanijinih flegšip telefona, HTC imao liniju uređaja uglavnom u opsegu između niže i srednje klase. Ipak, obzirom na to da se radi o veoma konkurentnom tržištu, ima smisla za HTC da fokusira svoje resurse na marketing i razvoj telefona više klase. HTC 11 će imati Snapdragon 835 SoC i 6 GB RAM-a

Huawei planira sopstvenog glasovnog asistenta za telefone

U svetu glasovnih asistenata Apple ima Siri, Google ima Google Assistant a Microsoft ima Cortanu. Postoje takođe i neki glasovni asistenti koji nisu integrisani u telefone kao što je SoundHound Hound i Amazon Alexa. Može se čuti i da Samsung sprema sopstvenog glasovnog asistenta koji nosi naziv Bixby. Kada sve to znamo, vesti da Huawei sprema svoju platformu glasovnog asistenta ne dolaze kao iznenađenje. Bloomberg je objavio takav izveštaj i poručio da je detalje dobio od čoveka upoznatog sa detaljima u kompaniji Huawei. Prema tom izveštaju, Huawei ima tim sa više od 100 inženjera kod kojih je ova tehnologija trenutno u ranoj fazi razvoja. Sve ovo je posebno interesantno jer se u nekim prethodnim izveštajima moglo pročitati da će Huawei u svoje telefone ubaciti Amazonov Alexa sistem. Ukoliko je najnoviji izveštaj tačan, onda bi možda Alexa mogao da bude samo privremena mera. Može se pročitati i da će Huawei-ev glasovni aistent biti više za kinesko tržište, ali ostaje da vidimo kako će se stvari razvijati.

Zvanični renderi i specifikacije Moto G5 i G5 Plus telefona

Ukoliko su vam telefoni visoke klase izvan budžeta, ali želite nešto sa pristojnim specifikacijama, onda bi možda mogli da pogledate Motorolinu G seriju telefona koja se dokazala u prošlosti. Krajem ovog meseca na Svetskom mobilnom kongresu se očekuje predstavljanje Moto G5 i Moto G5 Plus telefona. Motorolini partneri su slučajno otkrili zvanične rendere i specifikacije ovih telefona pa već danas možemo da saznamo šta može da se očekuje. Ukoliko krenemo od Moto G5 telefona, vidimo da će on doći sa 5-inčnim ekranom Full HD rezolucije kao i sa Snapdragon 430 čipsetom. Pored toga, telefon će imati 2 GB RAM i 32 GB interne memorije, bateriju od 2800mAh kao i kameru od 13 megapiksela na poleđini. Što se tiče Moto G5 Plus telefona, on će doći sa nešto jačim specifikacijama i odlikovaće se 5,2-inčnim Full HD displejem i bržim Snapdragon 625 čipsetom sa 2 GB RAM memorije. Telefon će pored toga imati i 64 GB interne memorije, bateriju od 3000 mAh kao i kameru od 12 megapiksela. Oba telefona pokretaće Android 7.0 Nougat operativni sistem.

STIGAO JE GLOBATEL! Više nećete nositi dva mobilna ili koristiti Viber i WhatsApp

Srbija će napraviti značajan korak napred u telekomunikacionom svetu 13. decembra 2016, od kada će građanima biti na raspolaganju usluge novog virutelnog mobilnog operatora. Sve novine sa kojima smo se upoznali proteklih godina kroz različite mobilne aplikacije i funkcionalnosti, sada će moći da stanu u jednu reč - Globaltel. Neće više biti potrebe za dve kartice, više telefona, obaveznim ugovorima, neobjašnjivim telefonskim računima, čak ni potrebe za aplikacijama Viber i WhatsApp. Srbija postaje mesto na telekomunikacionoj mapi koja će, zahvaljujući novom virtuelom operatoru, pružati korisnicima slobodu da aktiviraju koliko god žele brojeva i to bez SIM kartice i da paralelno budu dostupni, da pričaju besplatno, a da im za to nije potreban Viber, da gledaju omiljene TV sadržaje gde god žele, bez obzira na provajdera. Uz sve to, neće čak ni morati da se odriču broja koji su do sada koristili. Današnja svakodnevna komunikacija gotovo da ne može da se zamisli bez Vibera ili WhatsApp aplikacije. Početak korišćenja bio je označen kao prelazak na potpuno novi stepen komunikacije, brzo i jednostavno bilo je omogućeno dopisivanje i pozivanje bez ikakvih nadoknada. Globaltel pravi korak napred, dodatno pojednostavljuje i unapređuje komunikaciju i čini je dostupnom za svakog. Zato će vam biti više nego jednostavno da se uverite zašto će Globaltel biti vaš izbor broj jedan kada pomislite na telefoniranje i gledanje televizije. Bilo da ste student, učenik, penzioner, bavite se biznisom, volite da putujete, imate rodbinu u dijaspori, iskoristite priliku da postanete deo mreže slobodnih ljudi koju stvara Globaltel. Kad bismo sproveli anketu sa pitanjem: "Koliko zaista znate o telekomunikacijama?", bio bi veliki broj onih koji bi ostavili utisak da sve znaju o mobilnim telefonima, mrežama, aplikacijama i svim onim što je "must have" u današnjem svetu. Da li je baš tako? Danas nema odgovora na veliki broj pitanja: ako imam dva ili više broja zašto ne mogu da imam jedan telefon, zašto za svaku dodatnu uslugu moram da posetim poslovnicu, zašto mi se dešava da plaćam neobjašnjive račune. Odgovor, ipak, stiže 13.decembra. I za početak je dovoljna jedna reč - Globaltel. Novi virtuelni mobilni operator omogućuje vam da koristite više različitih brojeva u istom telefonu, da zadržite privatnost, da telefonirate po povoljnijim tarifama u zemlji i inostranstvu i da gledate TV gde god da se nalazite. Globaltel će biti izbor broj jedan kada pomislite na telefoniranje i gledanje televizije, jer ćete se brzo uveriti da vam čak nisu više potrebni ni Viber ni WhatsApp. Možete da imate više brojeva telefona i to bez SIM kartica, a zadržaćete svoj postojeći broj mobilnog. roming vam više neće biti noćna mora, jer svoj broj možete imati u više od 40 zemalja sveta, bez dodatnog uređaja ili kartice. Dodatna pogodnost je što će biti omogućeno i gledanje omiljenih TV sadržaja gde god da se nalazite, a čak da niste ni kod kuće ni pri televizoru i to bez obzira na provajdera. Od 13. decembra ćete se uveriti zašto će Globaltel biti vaš izbor broj jedan kada pomislite na telefoniranje i gledanje televizije. Bilo da ste student, učenik, bavite se biznisom, volite da putujete, imate rodbinu u dijaspori, iskoristite priliku da postanete deo mreže slobodnih ljudi koju stvara Globaltel.
Ukupan broj novosti 518